W celu otrzymania wyceny prosimy o kontakt z menadżerem. Barbara Bartnicka 608-526-897 lub rezerwacja@prostapasta.pl

Przystawki

– mix wędlin świata 
– mix serów świata 
– domowy pasztet podany z żurawiną 
– mix mięs pieczystych (karkówka, schab, boczek) sos chrzanowy 
– foccacia z solą i rozmarynem 
– antipasti włoskie (owoce kaparu, orzechy włoskie, winogrona, oliwki, karczochy, pomidorki cherry) 
– śledź w oleju z cebulą i żurawiną 
– tatar wołowy z polskimi dodatkami (cebula, ogórek, grzybek, musztarda) 
– tatar wołowy z włoskimi dodatkami (kapary, sardynka, suszony pomidor, parmezan) 
– tatar z łososia z awokado i czerwoną papryką 
– carpaccio z buraka z kozim serem i mango 
– sałatka jarzynowa 
– sałatka grecka 
– sałatka cezar z kurczakiem i grzankami 
– smalec z mięsem i ogórkami kiszonymi 

Do każdej przystawki serwujemy pieczywo i masło.
Przystawki serwujemy w ilości równej ilości osób na rezerwacji.

Zupy

– rosół z makaronem 
– pomidorowa z makaronem 
– żurek z białą kiełbasą i jajkiem 
– chłodnik litewski 
– krem z borowików z oliwą truflowa 
– krem z pomidorów z mini mozzarellą 
– flaki wołowe 

Dania główne

– kotlet schabowy z puree ziemniaczanym z kapustą zasmażaną 
– pierś z kurczaka w sosie grzybowym z puree ziemniaczanym i zasmażane buraki 
– indyk w panierce z parmezanu z gnocchi i grillowanymi warzywami 
– żeberka wieprzowe w sosie pomidorowym z bazylią i chili opiekanymi ziemniakami i domowym colesławem 
– polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z opiekanymi ziemniakami i mikem sałat z pomidorkami cherry i sosem winegret 
– żebra wołowe w sosie pomidorowym z bazylią i chili opiekanymi ziemniakami i domowym colesławem 
– łosoś pieczony na blanszowanym szpinaku z opiekanymi ziemniakami i sosem cytrynowym 
– połówka kaczki z gnochhi i sałatką z buraka, pomarańczy, kopru włoskiego w sosie tymiankowym 
– cielęcina w sosie truflowym z gnocchi i sałatką z rucoli i pieczonej marchwi 

Dania dla dzieci

– spaghetti pomodoro 
– filet z kurczaka, frytki i mix sałat z pomidorkami cherry 
– burger wołowy 120gr w domowej bułce z serem cheddar, pomidorem, ogórkiem, sosem majonezowym i frytkami 

Desery

– panna cotta waniliowa z konfiturą truskawkową 
– domowa szarlotka z lodami waniliowymi 
– sernik z musem truskawkowym 
– puchar lodowy z owocami sezonowymi 

Jeżeli wnosicie państwo własny tort wymagamy oświadczenia oraz dowodu zakupu.

Bufet

– kawa ekspres cena wg. zużycia
– kawa rozpuszczalna w bufecie 
– herbaty smakowe w bufecie 
– woda z mięta i cytryną 1L karafka/
– cola, fanta, sprite 1L/
– soki pomarańczowy i jabłkowy 1L
– patera owoców sezonowych .

Informacje ogólne

– możliwe jest wybranie 2 zup przy określeniu przybliżonej ilości porcji.
– możliwe jest wybranie 2 dań przy określeniu przybliżonej ilości porcji.
– serwis kelnerski 10% doliczony do całości rachunku 
– czas uroczystości 4 godziny, przy wybraniu pełnej oferty, każda dodatkowa godzina płatna 10zł od osoby
– cena zawiera, obrusy, dekoracje i kwiaty.