Specjały Szefa – Restauracja Prosta Pasta

Specjały Szefa

Zakładka zawiera propozycje naszych szefów przygotowane na promocje weekendowe tzw. “wkładki”. Umieszczone tu dania stanowią esencję ich kreatywności, wyjątkowy smak oraz miłość jaką twórca obdarza swoje dzieło.

Zupa rybna

Wolno gotowany wywar (około 30h). Bazę stanowią ryby morskie: Dorada, Sea Bas. Owoce morza:  sercówki, brzytwy, małże, krewetki oraz ryba. Dodatkowo: mikro zioła, świeże warzywa, oliwa pietruszkowa, regionalny chleb z Sardynii.

Risotto młoda kurka

Ryż Arborio w towarzystwie świeżych kurek. Białe wino, grubo siekana natka pietruszki, orzechy włoskie, cebula , czosnek, ser grana padano.

Żebro wołowe

Długo gotowane i pieczone żebro wołowe w towarzystwie musu paprykowego, ziemniaki gratin, warzywa.